Czekoladowy pudding jaglany




Odkąd pamiętam uwielbiam słodkie śniadania. To, które proponuję Wam dzisiaj, jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe.

Składniki (na 3 porcje):
- 1 torebka kaszy jaglanej
- łyżka gorzkiego kakao
- szklanka napoju migdałowego lub owsianego
- łyżka miodu lub ksylitolu
- 3 kostki gorzkiej czekolady
- szczypta soli
- spora szczypta cayenne
- migdały do przybrania

Przygotowanie:
Kaszę ugotować na wolnym ogniu do miękkości. Delikatnie odcedzić, dodać napój roślinny i resztę składników i podgotować chwilę do rozpuszczenia czekolady. Odstawić na 5 minut do przestudzenia. Następnie zblendować na gładką masę. Wyłożyć do miseczek i posypać pokruszonymi migdałami.
Taki pudding będzie doskonale smakował zarówno świeżo zrobiony, jak i na zimno, więc jeśli nie macie rano czasu, możecie go przygotować dzień wcześniej.

Komentarze

  1. Mniam :) Z chęcią wypróbuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Będzie mi bardzo miło, jeśli napiszesz później jak wrażenia smakowe ;)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Endoaktywna

Powitanie

Słodko-gorzka historia